Hudkräm … are

Jag är inte speciellt vacker, har hyfsat fast hud, inte överdrivet många rynkor. Under åren (75,5 nu) har jag på sin höjd använt Nivea några gånger vid uteliv och då särskilt den utan vatten på vintern. Lypsyl eller Försvarets hudsalva använder jag under den torra delen av året. Jag blir närmast chockad när jag ser reklamen från LYKO på TV. De säger att de har 66.000 skönhetsprodukter? 66.000. Utan att veta helt säkert är det väl så att det för det mesta är kvinnor som använder hudvårdsprodukter. Loreal är väldigt flitiga på att producera serier med sådana. Om en kvinna har köpt på sig en serie av de senaste absolut nödvändiga produkterna, dröjer det inte länge innan nästa ännu mer förträffliga serie kommer och den är MYCKET bättre än den förra. Då har kvinnorna inte hunnit använda den förra fullt ut, men nu åker den bort från badrumsskåpet (tveksamt om den ens får plats). Nu i dessa coronatider har vi lärt oss att tvätta händer ofta och väl och då blir de torra och ska smörjas in. Annars tycker jag nog att tvål och vatten räcker väl. Jag känner personer som duschar tre gånger om dagen och de har inte grovarbete. Då försvinner ju hudens naturliga infettning och då MÅSTE man ju smörja in sig med någon fantastisk hudvårdsprodukt. När jag bodde i Emmaboda hörde jag talas om att när man tog in en enstöring till ett äldreboende, som bott själv länge och kanske inte prioriterade bad varje dag, så fick man inte tvätta hela kroppen på en gång. Det hade tydligen hänt och någon hade dragit på sig lunginflammation. Huden har ett skydd mot diverse attacker utifrån och det är ju förkastligt att riva ner detta skydd.

Vilka är det som blir blåsta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: