Vi blir blåsta

Man försöker lura oss hela tiden. Jag kommer ihåg när det upptäcktes att kaffepaketen ”bara” innehöll 450g istället för 500g. Ingen tydlig information om detta. Halstabletter i stora påsar är fyllda med luft så att man inte ska upptäcka hur få tabletter påsen innehåller. Gå till affären och kläm och räkna. Toapapper som ofta är lockvara i butikerna håller väl nästan samma pris som för 10 år sedan. Våra toapappershållare är 123mm och nu är rullens bredd nere på 97mm. Man har alltså minskat rullens bredd med 21%. Ett tag försökte man med större hål i rullarna, men det blev problem med vissa hållare. Man kör även med väldigt löst lindade rullar = lägre antal meter på rullen. Ärlighet varar längst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: