Dubbdäck i Skåne

Många kör med dubbdäck i 3-4 månader här i Skåne. Det har kanske varit behov av dubbdäck några få dagar. De övriga dagarna kasar man runt med dessa metallförsedda vinterdäck. Det sliter hårt på våra vägar och dubbdäck är inte så värst säkra om olyckan skulle vara framme. Längre bromssträcka. En del kör på ”året-runt-däck”, som enligt branschen inte finns. Man får däremot ha dessa däck på bilen ”året om”. De är inte alls bra på sommaren, då gummiblandningen som är anpassad för kallare dagar, gör att däcket blir lite ostabilt. Många använder dessa däck för att slippa byta två gånger om året. Det är väl ok om man håller högst 110 och är medveten om att vid varma dagar blir bromssträckan längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: